Goed licht is:
Het juiste licht
op de juiste plek
voor het juiste doel
op het juiste momentLichtadvies


Lichtadvies

 

De  verlichting  in harmonie brengen met de stijl van de inrichting en functioneel en prijstechnisch aanpassen aan de verlangens van de gebruiker.
 

Persoonlijke stijl

De basis van een goed lichtadvies is de persoonlijke ontmoeting met de opdrachtgever. Wie is hij of zij, wat willen ze uitstralen? Hoe gebruiken ze ruimten? Hoe is de inrichting. Wat wil de opdrachtgever.


Twee voorbeelden:


Restaurant  de Spoon, Lepelstraat ’s-Hertogenbosch

Een eigentijds restaurant met een exquise oosterse keuken.
De Italiaanse designarmaturen boven de tafels zijn speciaal aangepast en uitgevoerd met ophangsnoer in de eigen huiskleur. De hele verlichting hangt aan 2 lichtrails met ieder drie groepen, wand-, tafel-, en plafondverlichting, die onafhankelijk zijn te dimmen. Daarmee is de sfeer in het restaurant aan elke situatie aan te passen.
 

 

Museum het Goeverneurshuis, Vesting Heusden

 

Dit is een klein streekmuseum met een interessante vaste collectie, waaronder kostbare lichtgevoelige stukken. Een gunstige situatie was, dat de plafonds hoog zijn, waardoor spotverlichting vanuit de bestaande centraaldozen op de plafonds kon worden gedaan. Hiervoor is een speciaal armatuur in stijl van het museum samengesteld. Dit armatuur heeft zes 12 volt halogeenspots voor directe verlichting van de kunstwerken en drie 230 volt spots voor indirecte plafondverlichting. Hiermee is een verlichting gerealiseerd, die flexibel is aan te passen aan de wisselende tentoonstellingen. En de lichtniveau’s en lichtkleur individueel zijn in te stellen op de stukken. Totaal 10 armaturen.